top of page

Presseskriv: Queendom & Numa Edema

"How They Were"

Queendom slipper nytt studioalbum i 2018, og den første singelen er et samarbeid med folk soul artisten Numa Edema. Låta “How They Were” bringer sammen samfunnsengasjerte artister med en sterk kjærlighet til sin norskafrikanske musikkarv.

Første singel fra dronningene på fire år beskriver et turbulent kjærlighetsforhold, og fremføres som duett mellom Asta Busingye fra Queendom og Numa Edema. Låta er skrevet av Monica Ifejilika, artisten bak sololåta “Tomfoolery” som lå listet på P1 i hele 2015. Numas “Delta Man” og albumet The Hourglass (2016) ga ham høy radiorotasjon, TV-opptredener, og lansering i USA.

“Numa er en særegen vokalist som bringer en naturlig varme og følsomhet til låta. Sammen med Asta formidler han historien om to som er glade i hverandre, men samtidig gjør hverandre vondt. ”

Monica, Queendom

“Vi opplever et musikalsk slektskap med Numa, som også henter inspirasjon fra både afrikansk og amerikansk musikk.Han skjønte intuitivt hva vi var ute etter og samarbeidet fløt veldig naturlig.”

Asta, Queendom

"Da jeg fikk presentert låta kicket jeg fort på tematikken og den nydelig teksten Monica hadde skrevet. En viktig og sterk låt! Det å jobbe med jentene i Queendom føles veldig naturlig . Selv om vi på mange måter var ukjente for hverandre, deler vi så mange felles referanser og knutepunkt at man føler seg hjemme"

Numa Edema

Biografi Queendom:

Queendom ble etablert i 1999. De mottok Oslo Bys Kunstnerpris i 2007 og ga ut debutalbumet Still Rising i 2012. Gjennom snart 20

år har Queendom opptrådt i ulike konstellasjoner og med ulike kunstneriske uttrykk. I dag består gruppen av Monica Ifejilika og Asta Busingye Lydersen som de siste årene har rendyrket Queendom som musikalsk prosjekt.

Med et sosialt engasjement i bunn, skaper de fengende musikk basert på sin afropeiske kulturarv. Musikken har brakt dem til festivaler fra Polen til Zimbabwe, samt kulturhus og klubber Norge rundt. De siste to årene har Queendom dedikert seg til å gi barn og unge gode konsertopplevelser gjennom Den Kulturelle Skolesekken.

Nytt Queendom album 2018

Queendoms nye album er en lytteplate, i en sjanger de kaller Africana. I likhet med sjangeren Americana, er Africana en musikalsk blanding; et eget sound med musikalske elementer fra hele det afrikanske kontinentet, iblandet europeiske og amerikanske uttrykk. “How They Were” markerer starten på en ny musikalske reise.

Credits

Produsent Queendom og André Viervoll

Studio Newtone Studio

Technician Aksel Jensen

Mix A. Viervoll

Mastering Propeller v/Morgan Nicolaysen.

Band Sidiki Camara (perkusjon), Øystein Bergsvik (drums), Kristina Moen Rousing (bass), Eivind Molden Norseng (guitar), Eirik Askerøi (guitar), André Viervoll (keys)


PREVIOUS POSTS
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
No tags yet.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page